Prăjiturile “Pomul de Crăciun”
Perfecte pentru crearea atmosferei de Crăciun alături de familie și prieteni, aceste prăjituri sunt speciale pentru că sunt realizate cu semnătura
Callebaut 811 ciocolata neagră și pot fi îmbodobite în diferite culori și sclipici, la fel ca un pom de Crăciun adevărat!
Ingrediente: (pentru prăjituri)
• 185 g Callebaut –ciocolată neagră belgiană - Rețetă N° 811
• 185 g unt nesărat
• 275 g zahăr
• 3 ouă
• 85 g făină simplă
• 40 g cacao pudră
• 50 g Callebaut - ciocolată belgiană cu lapte - Rețetă N° 823
• 50 g afine uscate
• 1 bucată de coajă de portocală
Mod de preparare: (prăjiturile)
1. Topiți împreună ciocolata și untul, apoi lăsați-le să se răcească.
2. Bateți zahărul și ouăle într-un bol până când compoziția palidă și pufoasă.
3. Adăugați amestecul de ciocolată răcit.
4. Preîncălziți cuptorul la 180°C.
5. Se amestecă făina și pudra de cacao de 3 ori, apoi se adaugă la restul amestecului.
6. Adăugați fulgii de ciocolată și amestecați mixul.
7. Se coace 15 minute la 180°C
Ingrediente: (pentru mousse)
• 300g Callebaut - ciocolată belgiană cu lapte - Rețetă N° 823
• 100 g smântâmă
• 200 g frișcă semi-bătută
Mod de preparare: (mousse)
1. Topiți ciocolata și frișca împreună, după, puneți-le deoparte la racit.
2. Bateți smântâna până când își menține forma.
3. Când amestecul de ciocolată-cremă s-a răcit la 35 C, adăugați o treime din smântâna
bătută.
4. După ce s-a amestecat, adăugați încă o treime și amestecați încet, apoi adăugați
smântâna rămasă și amestecați pentru a crea un mousse neted.
ASAMBLARE
Împingeți ușor un creion de ciocolată neagră deasupra fiecărei prăjituri, astfel încât să
se așeze în centrul copacului și să formeze un trunchi.
Aplicați mouse-ul într-o linie în zig-zag în jos pe prăjitură.
Decorați cu flori de ciocolată neagră și perle de ciocolată albă.