Tort Black Friday: reducerile pot fi foarte dulci

De culoare neagră și arome de toamnă, Black Friday Cake este tortul cu castane și ciocolată. Desertul - avand în vedere tema reducerilor - este inspirat din tema economiilor, concretizată prin gătirea într-o oală sub presiune care îți permite să reduci timpul și consumul.

O bază de pandișpan de ciocolată umplut cu cremă de castane, acoperit cu cremă de unt și ciocolată neagră și decorat cu glazură de cacao.

Iată cum se prepară.

Pentru a pregăti pandișpanul de ciocolată

Ingrediente

• 170 g unt
• 135 g zahăr
• 150 g gălbenuş de ou
• 255 g albuş de ou
• 135 g zahăr
• 170 g ciocolată
• 110 g făină
• 60 g făină de migdale
• 5 g drojdie

Mod de preparare a pandișpanului

1. Bate untul cu prima parte de zahăr. Când se bate bine se toarnă ciocolata topită și apoi galbenușurile.

2. Albușul se bate spumă cu a doua parte de zahăr.

3. Începe să încorporezi pulberile, amestecate în prealabil împreună cu praful de copt, în masa de unt și ciocolată, alternând cu albușul bătut.

4. Se toarnă într-o formă de 30 cm, unsă cu unt și înfăinată, și se coace la cuptor la 165 de grade pentru 40 de minute.

 

Pentru a prepara crema de castane într-o oală sub presiune

Ingrediente

• 600 castane
• 50 g zahăr
• 1 pastaie de vanilie
• 1 + ½ eco-doza de lapte
• 1 eco-doza de apa
•20 g de unt
• 1 eco-doza de frișcă lichidă proaspată
• 2 linguri de zahăr pudră
• 6-8 bezele (opțional)

Pregătirea cremei de caștane

1. Se spală castanele și se face o incizie pe coajă pe partea lungă. Așează oala deschisă pe aragazul plin pe jumătate cu apă și aduceți la fierbere. Cufundă castanele și le punem la fiert timp de 10 minute. Apoi le scurgi și le leși la răcit.

2. Curăță castanele, îndepărtând și coaja interioară și puneți-le înapoi în oală. Adaugă zaharul, vanilia, 1 eco-doza de lapte si 1 apa. Închide capacul și gătiți timp de 23 de minute din șuierat.

3. Oprește flacăra, lăsați robinetul să se aerisească, deschide oala, îndepărtați pastaia de vanilie și puneți castanele într-o moară de legume.

4. Transferă într-o cratiță curată, adăugă o jumătate de eco-doza de lapte și untul, amestecă cu o lingură de lemn și lăs-o să fiarbă la foc mic până se absoarbe complet laptele.

Pentru a prepara crema de unt de ciocolata

Ingredientele necesare

• 500 g unt moale
• 300 g zahăr pudră
• 30 g ciocolată neagră topită

PREGĂTIREA

Bate untul cu zaharul pudra, dupa ce este bine batut adaugă ciocolata.

 

Pentru glazura de ciocolată alegeți, glazura de la GustaPro, http://bitly.ws/wK3k.

Cum se asamblează prăjitura cu castane și ciocolată

1. Curăță capetele pandișpanului pentru a-l face perfect neted.

2. Taie-l în jumătate și umple-l cu crema de castane. Unge suprafețele tortului cu cremă de unt de ciocolată.

3. Se lasă să se racească la frigider 2 ore.

4. Se incinge glazura la maxim 36°C și se acoperă prajitura complet

 

Cu oala sub presiune economisiți tot timpul anului

Tortul Black Friday s-a născut din ideea de a dori să se demonstreze că uneori nu doar „reducerile” ne economisesc bani, ci și instrumentele și metodele pe care le folosim pentru a găti. Folosirea oalei sub presiune înseamnă alegerea versatilității și a economiilor, ceea ce îți va permite să pregătești rețete neașteptate și să reduceți consumul de energie prin accelerarea timpilor de gătire.

De altfel, crema de castane la oală,  sub presiune se face în doar 23 de minute fătă de cele 2 ore ale procedeului clasic.

Sărbătorește Black Friday cu o felie de tort și cu promoții GustaPro, comandă online sau găsește cel mai apropiat magazin de tine:

📍str. Tudor Vladimirescu 1A, Chișinău
📍bd. Decebal 61, Chișinău
📍str. Ștefan cel Mare 16, Bălți
Produse din reteta
Stoc Epuizat
15%
Glazura OGLINDA COLD CIOCOLATA 1KG KENT
82 69.7 MDL
Prețul este indicat pentru 1 Kg
Glazura OGLINDA COLD CIOCOLATA 1KG KENT
× logo

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi cele mai noi oferte!