Tartă cu mere și migdale

Ingrediente: 

 

  • 1 foaie de aluat pentru tartă

  • 3 mere, curățate, decojite și feliate subțire 

  • 1/2 cană de migdale măcinate/ făină de migdale

  • 1/2 cană de fulgi de migdale

  • 1/2 cană de zahăr brun 

  • 1 linguriță de scorțișoară 

  • 1/2 linguriță de nucșoară

  • Sucul de la jumătate de lămâie (pentru a preveni oxidarea merelor)

     

    Mod de preparare: 

    1. Preîncălzește cuptorul la 180°C.

    2.  Pregătește aluatul: așează foaia de aluat într-o formă de tartă și ajustează marginile. Poți folosi o foaie deja pregătită sau o poți face acasă. 

    3. Amestecă Migdalele și Merele: într-un bol, amestecă migdalele măcinate, zahărul brun, scorțișoara și nucșoara. 

    4. Adaugă merele feliate și sucul de lămâie, amestecând ușor pentru a acoperi merele. 

    5. Aranjează merele, așează feliile de mere pe aluat într-un model decorativ. Poți începe de la margine și să lucrezi spre centru. 

    6. Presară migdalele feliate peste mere pentru a adăuga textură și crocanță.

    7. Coace în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 35-40 de minute sau până când aluatul este frumos rumenit și merele sunt moi. 

    8. După ce scoți tarta din cuptor, las-o să se răcească înainte de a o tăia. Poți să o servești așa cum este sau alături de înghețată de vanilie pentru un desert cu adevărat delicios. 

    Savurează!


Produse din reteta
Popular
Faina de migdale GustaPro 500g
175 MDL
Prețul este indicat pentru 1 Buc.
Faina de migdale GustaPro 500g Adaugă în coș
Stoc Epuizat
Fulgi de migdale 0.7/0.9 mm IMP 500 gr.
175 MDL
Prețul este indicat pentru 1 Buc.
Fulgi de migdale 0.7/0.9 mm IMP 500 gr.
× logo

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi cele mai noi oferte!