Mini budinci de ciocolată cu unt și pâine
Această budincă de ciocolată este încărcată cu o aromă bogată și se servește de preferință cu o lingură de înghețată de vanilie pentru un gust irezistibil.
Originară din Marea Britanie, rețetă e foarte simplă și incredibil de gustoasă! Te poți convinge de acest lucru, pregătind-o:
Ingrediente:
• 4 ouă
• 300 ml lapte integral
• 150 g zahăr
• 25 g pudră cacao
• 1 lingură extract concentrat de vanilie
• 1 lingură scorțișoară măcinată
• 1 lingură de sare
• 6 bucăți(cuburi) de pâine
• 150 g Callebaut -ciocolată neagră belgiană - Rețetă N° 811
• 6 cupe înghețată de vanilie
Mod de preparare:
1. Bateți împreună ouăle, laptele, zahărul, praful de cacao, vanilia, scorțișoara și sarea pentru a crea crema.
2. Aruncați cuburile de pâine în cremă până când sunt bine combinate.
3. Lăsați amestecul să stea timp de 10 minute sau până când pâinea absoarbe cea mai mare parte a cremei.
4. Împărțiți amestecul în 6 forme de copt tapetate unt (175 ml).
5. Coaceți în cuptorul preîncălzit cu ventilator la 180 ° timp de 25 de minute sau până când partea superioară a budincilor începe să formeze o crustă și centrul este întărit, dar încă umed.
6. Se servește cald cu o lingura de inghetata de vanilie.
7. Se lasă să stea timp de 10 minute înainte de servire.