Fursecuri fragede cu cocos
Este o rețetă foarte simplă și deși nu se folosește unt, sunt unele dintre cele mai fragede fursecuri.Pentru micul dejun sau pentru orice pauză dulce, lângă cafea, ceai sau lapte, aceste fursecuri vor fi îndrăgite de toată familia!
INGREDIENTE
- 200 g făină
-
100 g fulgi de nucă de cocos
-
100 g zahăr
-
5 g praf de copt
-
80 ml ulei floarea soarelui/arahide
-
2 ouă medii
-
30 ml lapte
-
1 vârf cuțit sare
-
100 g zahăr tos + 50 g zahăr pudră (pentru tăvălit)
Mod de preparare:
1.Amestecați într-un vas făina, fulgii de cocos, zahărul, praful de copt și sarea.
2.Adaugă ouăle, uleiul,laptele amestecând manual sau cu o lingură până obtineți un aluat omogen.
3.Puneți zahărul tos și cel pudră în două farfurii diferite.
4. Rupeți mici bucățele de aluat, și dați-le o formă rotundă.
5.Tăvăliți fiecare fursec, întâi prin zahărul tos apoi prin zahărul pudră, astfel încât fursecurile să fie îmbrăcate într-un strat uniform de zahăr pudră.
6.Așezați fursecurile în tava de cuptor tapetată cu hârtie de copt și puneți-o la frigider pentru 30 de minute.
7.După care, introduceți fursecurile în cuptorul preâncălzit la 180°C și coaceți-le aproximativ 12-15 minute, nu mai mult.
8.Lăsați-le în tavă aproximativ 3-4 minute, apoi mutați-le pe un grătar.
După răcire le serviți cu poftă.