Cheesecake cu Oreo și ciocolată Ruby

Descoperă culisele unui desert de poveste: Cheesecake-ul cu Ciocolată și Oreo!

În fiecare strat al acestei delicii se ascunde o simfonie de gusturi, iar fiecare mușcătură este o călătorie în universul dulce al plăcerilor culinare.

Iată ingredientele de care ai nevoie pentru prepararea acestuia:

 

  • 2 ouă

  • 55 g zahăr

  • 2 g extract de vanilie

  • 15 g unt nesărat

  • 25 g lapte

  • 5 g pudră de cacao neagră

  • 50 g făină

  • 30 g de pudră Oreo

  • 70 g cremă de brânză

  • 15 g zahăr

  • 1 g extract de vanilie

  • 2 g gelatină

  • 70 g frișcă (50%)

  • 2 oreo

  • 200 g cremă de brânză

  • 20 g de zahăr

  • 2 g extract de vanilie

  • 80 g ciocolată ruby

  • Colorant alimentar (violet, roșu, negru)

  • 4 g gelatină

  • 200 g frișcă (50%)

  • 100 g de smântână

  • 30 g de ciocolată rubin topită

  • Mod de preparare:

 

  1. Peste o cratiță cu apă fierbinte pune un vas cu ouă, adaugă zahărul și extractul de vanilie, amestecă până când temperatura ajunge la aproximativ 40 de grade. Scoate vasul din cratiță și adaugă untul și laptele nesărat în vas, împreună cu pudra de cacao neagră; topește amestecul.

  2. Bate ouăle până când obții o spumă fină și bogată. Adaugă făina cernută și amestecă, apoi încorporează treptat amestecul de unt nesărat topit. Adaugă această compoziție în aluatul principal, împreună cu pudra de oreo, și amestecă bine până când obții o consistență omogenă. 

  3. Toarnă aluatul într-o formă de 18 cm și coace în cuptorul preîncălzit la 170° pentru 25 de minute. După răcire, taie în două bucăți.

  4. Înmoaie crema de brânză (70 g) în apă rece timp de aproximativ 10 minute, scurge și încălzește la microunde timp de 10 secunde. Adaugă gelatina dizolvată și amestecă. Adaugă apoi frișca 50% și mixează. 

  5. Taie 2 oreo-uri și adaugă-le în compoziție. Întinde o foaie pe o formă de 12 cm, toarnă aluatul de cheesecake și pune-l la congelator pentru 1 oră.

  6. Înmoaie crema de brânză (200 g), adaugă zahărul, extractul de vanilie, ciocolata ruby topită și colorantul alimentar. Amestecă bine până la omogenizare. 

  7. Adaugă gelatina dizolvată și frișca 50%. Întinde o foaie de aluat pe o formă de 15 cm, toarnă puțin amestec de cheesecake cu ciocolată peste ea și pune la congelator pentru aproximativ 15 minute.

  8. Scoate din cuptor cheesecake-ul întărit de 12 cm și așează-l în centrul unei forme de 15 cm. Toarnă peste el întregul amestec de cheesecake cu ciocolată, netezește și lasă să se întărească la frigider timp de aproximativ 3 ore.

  9.  La final, decorează suprafața cu bucăți de oreo.

× logo

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi cele mai noi oferte!