Sfaturi de gătit de la bucătari celebri

Ina Garten, Gordon Ramsay, Alton Brown și alți profesioniști împărtășesc sfaturi de gătit care merită cu adevărat citite:

1. Amplifică aroma tuturor produselor tale de copt cu ciocolată adăugând cafea.

Într-un interviu acordat Epicurious, Ina Garten a împărtășit cel mai bun sfat al ei pentru produsele de patiserie cu ciocolată. „Dacă adaugi cafea la ciocolată, îi conferă o profunzime de aromă”, a spus ea. „Știi că ciocolata are un gust mai bun, dar nu știi cu adevărat că e acolo”. Poate doriți să încercați rețeta ei de cupcakes ganache cu ciocolată și să vedeți singuri.

2. Folosiți unt pentru a îndulci aroma când gătiți cu vin.

Acesta vine de la bucătarul Alex Guarnaschelli. Uneori, gătitul cu vin face mâncarea să aibă un gust puțin aspru, deoarece vinul durează mult să se gătească și să se înmoaie. Pentru a combate o aromă de vin nefiert, adăugați câteva bucate de unt sau altă grăsime, cum ar fi puțin ulei de măsline. Bogăția ajută la echilibrarea aromelor.

3. Terminarea aproape a oricărui fel de mâncare cu un strop de acid face ca toate aromele să strălucească.

Chef Daniel Boulud a declarat că sfatul său numărul unu pentru gătit se termină cu un strop de acid. Acidul – un strop de suc de lămâie, vin sau oțet – ajută aromele să strălucească și trece prin sosurile bogate și mâncărurile grase, ridicând aroma cu un pas.

4. Folosiți tigăi antiaderente pentru lucruri precum ouă și clătite, dar nu le abuzați.

Bucătarul Amanda Cohen spune că tigăile antiaderente nu ar trebui să fie cea mai potrivită pentru orice. Tigăile antiadezive degajă un alt fel de căldură. Deoarece tigaiele antiaderente protejează alimentele de căldura de dedesubt, acestea nu sunt la fel de fierbinți și nu fac alimentele la fel de crocante.

5. Pentru a face biscuiți cu ciocolată, folosiți făină de pâine în loc de făină universală.

 

Dacă sunteți genul de persoană care preferă prăjiturile moi și delicioase de ți se topesc în gură decât cele crocante, consultați acest truc de la Alton Brown. Rețeta lui de prăjituri schimbă făina universală cu făină de pâine (făina obținută din grâu dur), ceea ce le oferă o textură superbă, ca cea pe care o obțineți de la o brutărie.

× logo

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi cele mai noi oferte!