Efectul de catifea: cum să creați acoperiți atrăgător desertul
Velourul de ciocolată creează efectul unui strat de catifea. Efectul de catifea crează un aspect scump care se combină cu oricare umplutură a tortului. Velourul poate fi realizat cu ușurință folosind un aerograf, care are specificul și secretele utilizării. Sau, cu ajutorul unui spray, care poate fi găsit în diferite culori. În dependență de cât de des este folosită această tehnică de decor.
Dacă pasiunea ta este cofetăria și patiseria vă recomandăm să aveți un aerograf, cu el aveți control și o flexibilitate mai mare. Apropo, la GustaPro le puteți găsi.
Cu siguranță cunoașteți că se adaugă unt de cacao în ciocolată topită, dar de ce? Pentru că untul de cacao oferă ciocolatei o fluiditate mai mare pentru a putea fi stropită prin pistol. Atenție! Proporția de ciocolată și unt de cacao diferă în funcție de ciocolată.
Proporțiile pentru compoziția de catifea sunt:
- Ciocolată albă: 70:30
- Ciocolată neagră: 50:50
- Ciocolată de lapte: 60:40
În așa mod, 50g de ciocolată neagră avem nevoie de 50g de unt de cacao.