CUM SĂ TRANSPORTEZI UN DESERT: 5 REGULI IMPORTANTE

CUM SĂ TRANSPORTEZI UN DESERT: 5 REGULI IMPORTANTE

Cu siguranță una dintre principalele probleme ale unui cofetar este transportarea în siguranță a desertului către client. Cu siguranță de fiecare dată îți faci griji de parcă ar fi propriul copil. Am pregătit pentru tine scurte recomandări pentru transportul prajiturii.  

1. ALEGEREA CORECTA A SUPRAFAȚEI PENTRU TRANSPORTAREA UNUI TORT

În timpul transportului, tortul trebuie să fie pe o suprafață strict orizontală, cea mai mică înclinare poate afecta aspectul desertului. Dacă transportezi o prăjitură într-un scaun de mașină, nivelează suprafața punând ceva sub tort. Și asigurați cutia cu centurile de siguranță.

Dacă o transportezi prăjitura în portbagaj, scoateți toate celelalte bunuri de acolo. Îți pot strica tortul pe drum. Este bine să pui un covoraș antiderapant sub cutia de tort.

Cel mai important – TORTUL ÎN PORTBAGAJ POATE FI TRANSPORTATĂ DOAR ÎN SEZONUL RECE. 

Dacă nu ești sigur că poți să-l transportezi singur, atunci este cel mai bine să încredințați tortul unui alt pasager în timpul călătoriei și să porți tortul în poală. Mulți patiseri notează că tortul ajunge cel mai bine pe scaunul din față - este perfect suflat de aparatul de aer condiționat și riscul de deteriorare este minim.

2. CUM SĂ TRANSPORTAȚI UN TORT ÎN PERIOADA CALDĂ A ANULUI

Cea mai bună opțiune este să soliciți clientului să vină după tort dimineața devreme. Tortul trebuie așezat într-o mașină unde lumina directă a soarelui nu cade: pe podea, de exemplu. Dacă ai un drum lung, atunci în mașină este cel mai bine să porniți condiționerul și să direcționați curenții de aer rece către tort.

O altă opțiune este să-l transportați într-o geantă frigorifică.

3. TRANSPORTAREA TORTULUI ÎN PERIOADA RECE A ANULUI 

Totuși, este cea mai bună perioadă de transportare a torturilor. Cu condiția că nu veți porni încălzitorul în mașină în perioada transportării tortului.

4. AMBALAJUL (cutia)

TRANSPORTAREA FĂRĂ CUTIE NU ESTE RECOMANDATĂ!

REGULA PRINCIPALĂ este că tortul ar trebui să fie bine fixat în cutie, substratul nu trebuie să „se miște”. De exemplu, puteți să-l fixați tortul de suport prin ciocolata.

Dacă tortul urmează să fie transportat la distanțe mari sau în transport public, atunci cu ambalaj obișnuit nu vă descurcați. Cea mai bună opțiune este atunci când tortul este ambalat într-o cutie de plastic, care, la rândul său, este ambalată într-o cutie de carton. Iar spațiul liber din cutie este căptușit cu material care este rezistent la lovituri.

5. DUPĂ TRANSPORTARE

Asigură-te că ai avertizat clientul că prăjitura trebuie păstrată la frigider ÎNAINTE de a fi consumată: nu în mașină, nu pe balcon, nu sub masă într-un restaurant. Cu jumătate de oră înainte de degustarea așteptată, trebuie să-l scoateți din frigider pentru ca tortul să fie mai gustos și mai fraged.

Sperăm că toate sfaturile de mai sus pentru transportul unui tort vă vor fi de folos. Ce recomandări pentru transportarea tortului ne poți oferi tu?

× logo

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi cele mai noi oferte!