Cum asamblăm un tort mare ?

CUM SĂ ASAMBLAȚI UN TORT MARE.

 

Aceasta este una dintre principalele etape ale preparării unui tort!

De acest moment vor depinde aspectul final al tortului si volumul eforturilor tale pentru a obtine rezultatul perfect.

 

Etapele asamblarii tortului: 

    • Mai întâi trebuie să te decizi cu ce vei servi tortul: un substrat special, o porție sau o farfurie.
    • Pe ea instalăm o matriță pentru asamblare, poate fi o formă despicată în care ați copt prăjiturile, un inel metalic sau un inel cu diametru înlocuibil.
    • Laturile formei trebuie tapetate cu folie de acetat, folie sau pergament de copt. Acest pas va împiedica lipirea crustei și a smântânii de formă și, de asemenea, va ajuta la creșterea înălțimii prăjiturii.
    • Prajitura colectata trebuie sa se raceasca 8 ore, minim 4. Crema trebuie sa fie stabilizata.
    • Dacă prăjitura va fi folosită ca etaj de jos într-o prăjitură cu mai multe etaje, vă recomand să puneți deasupra o presă de 1-2 kg. Nu pe tort în sine, ci pe o farfurie sau un substrat
    • După răcire, îndepărtați matrița și filmul de acetat. În această etapă, tortul este deja moale și frumos!
    • Cu cât construcția este mai netedă, cu atât tăietura va arăta mai profesională.

Set de bază de instrumente: masă de patiserie; pungi de patiserie; spatula; inel de cofetărie; folie de acetat; substraturi; tuburi din plastic sau lemn.

O masă de patiserie este o necesitate pentru un patiser.  Fără el, asamblarea și alinierea tortului este extrem de dificilă și chiar epuizantă. Desigur, este foarte posibil să nivelați tortul fără el, dar pentru aceasta nu trebuie să aveți prea multă îndemânare.

Cu ajutorul pungilor de patiserie cu duze rotunde largi, este convenabil să distribuiți cremele și alte umpluturi între straturile de biscuiți. Desigur, te poți descurca fără ele, dar în acest caz, poți uita de straturile uniforme și subțiri.

Spatulele de diferite dimensiuni sunt ajutoarele dumneavoastră nu numai în chestiuni de aliniere, ci și în chestiuni „interne”. Folosind o spatulă, puteți distribui cu ușurință crema între straturi în timpul asamblarii fără a folosi forme.

Inelele de patiserie și formele despicate de diverse forme și dimensiuni sunt cele mai bune prietene ale unui tort egal. Dacă nu ai prea multă practică, atunci asamblarea tortului în inel este cea mai bună soluție. Dacă adăugați o peliculă de acetat pe inel, sunteți pe drumul spre succes.

Film de acetat.

Acetatul sau ambalajul lateral este unul dintre cele mai utile instrumente la asamblarea prăjiturii. Dacă colectați un tort cu mousse într-un inel, mai degrabă decât într-o formă de silicon, o folie de acetat este singura modalitate posibilă de a obține o margine uniformă. Folosirea unei folii la asamblarea torturilor cu crema într-un inel este una dintre soluțiile de succes. Această tehnică vă permite să obțineți o margine perfect dreaptă. Cu el, nu vă trebui să ne înțelegi întrebarea: „cum să scoți inelul de cofetărie și să nu tai jumătate din tort”. Printre altele, folia de acetat este ultra-esențială la asamblarea prăjiturilor înalte. Cu ajutorul acestuia, puteți „construi” cu ușurință părțile laterale la lungimea dorită.

Dacă umplutura prăjiturii dumneavoastră conține fructe de pădure, piure de fructe de pădure, sucuri și ingrediente similare, atunci nu uitați că toate cele de mai sus tind să se oxideze la contactul cu metalul. Este mai bine să colectați astfel de prăjituri fără a folosi un inel de patiserie sau într-un inel cu utilizarea obligatorie a unei folii laterale.

Asamblare fara inel.

La prima vedere, asamblarea unui tort fără inel este mult mai ușoară, dar această simplitate este înșelătoare. Da - un astfel de ansamblu nu necesită multe instrumente, dar, ca orice proces responsabil, necesită precizie și grijă. Cu un astfel de ansamblu, nu te poți lipsi de o masă de patiserie. Vă va permite să vedeți inexactitățile și defecte. Cel mai convenabil mod de a întinde crema este cu o pungă de patiserie. La asamblarea fără inel, puteți folosi o spatulă de patiserie. Va ajuta la uniformizarea toppingurilor pentru creme. Pentru orice fel de asamblare, atentie la biscuit. Toți biscuiții trebuie să aibă același diametru sau dimensiune.

 

Ansamblu inel.

Ansamblul inelului este o opțiune excelentă pentru începători. Dacă încă vă este frică de cuvântul „tort”, atunci acest tip special de asamblare vă va ajuta să vă faceți față tuturor temerilor. Dintr-un inel sau formă, prăjitura nu se va înclina nicăieri, nu se va miji și nu va fugi. Inelul va fixa cu strictețe forma viitorului tort. Este mai ușor să-l aliniați mai târziu. La asamblarea umpluturii și a cremei într-un inel, vă recomandăm și distribuirea folosind pungi. Puteți folosi atât matrițe cu diametru fix, cât și inele glisante. Acestea din urmă sunt mai versatile. Cu ele, nu trebuie să cumpărați zeci de forme de diferite diametre.

Baraj și ansamblu radial.

O problemă familiară pentru toată lumea: cum să asamblați un tort cu o umplutură moale și fragedă. De exemplu, cu un kurd sau cu jeleu. Ce se întâmplă dacă turnați jeleu într-un inel de același diametru cu biscuitul și îl puneți doar pe biscuit?! Dacă nu ați încercat încă această metodă, atunci nu o încercați - „nu funcționează! Așa-numitul“ baraj. „Această metodă implică încorporarea oricărei umpluturi delicate într-un inel de cremă. În cazul jeleului, cremă. Cel mai convenabil este să-l așezi după ce ai așezat stratul pe biscuit. Dacă umplutura ta este mai puțin stabilă, atunci se recomandă în primul rând să faci un inel de cremă și abia apoi să pui stratul în acest inel.

Pentru o distribuție mai „echitabilă” a umpluturii în straturi se folosește un ansamblu radial. Vă permite să distribuiți mai uniform aromele. De asemenea, ansamblul radial este bun pentru prăjiturile etajate - cu ajutorul lui puteți împărți în mod egal presiunea fizică și faceți tortul mai stabil și mai puternic. Pentru aceasta furculita de asamblare veti avea nevoie de mai multe pungi de patiserie (dupa numarul de creme si umpluturi). Straturile sunt așezate în cercuri radiale unul după altul. Este mai convenabil să întindeți mai întâi cremele stabile și abia apoi să umpleți golurile rămase cu straturi mai delicate.

Asamblare de prăjituri etajate.

Asamblarea tori-urilor cu mai multe niveluri presupune în primul rând strategia corectă din calculul fizicii. Nivelul inferior, de regulă, ar trebui să fie mai stabil și mai dens. Pentru el, este mai bine să folosești biscuiți denși și creme. Fiecare dintre niveluri poate fi pus sub o presă înainte de asamblare. Tortul se poate micșora în timpul procesului de învechire, dar acest lucru poate fi corectat cu ușurință la finisare. Fiecare dintre nivelurile tortului trebuie așezat pe un suport care se va ascunde atunci când tortul este tapetat cu cremă. Substraturile sunt necesare în primul rând pentru confortul tăierii prăjiturii în sine. În fiecare dintre niveluri, cu excepția celui de sus, sunt instalate frigărui din plastic sau lemn. Acest lucru este pentru a reduce presiunea paragatei asupra paragatei.

× logo

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi cele mai noi oferte!