Cupcakes cu dovleac
Ingrediente:
Pentru aluat:
-
140 g unt
-
120 g zahăr
-
2 ouă
-
1 linguriță extract de vanilie
-
140 g făină
-
2 linguri piure de dovleac
-
2-3 linguri de lapte
Pentru cremă:
-
100 g unt
-
100 g zahăr pudră
-
½ linguriță piure de dovleac
-
200 g cremă de brânză
Mod de preparare:
1. Încinge cuptorul la 180C/160C.
2. Tapetează o tavă de brioșe cu 12 găuri cu forme de cupcake.
3. Bate untul și zahărul împreună cu ajutorul unui tel până când amestecul devine ușor și pufos.
4. După care adaugă treptat ouăle și vanilia. Amestecă până obții o textură omogenă.
5. Adaugă făina și piureul de dovleac, urmate de lapte. Bate tot printr-un blender sau cu ajutorul unui tel.
6. Folosind o lingură, împarte amestecul în formele pentru cupcake, pline în jur de două treimi.
7. Coace 12-15 minute – până devin tari la atingere și ușor aurii.
8. Se răcește în tavă timp de 5 minute, apoi se ridică ușor pe un grătar și se lasă să se răcească complet.
Mod de preparare a cremei:
1. Folosind un mixer sau un tel, bate untul, zahărul pudră și piureul de dovleac până când devine omogen și obții o textură cremoasă, aproximativ 1-2 minute.
2. Adaugă crema de brânza și bate încă 3-4 minute până se îngroașă textura.
3. Pentru a aranja crema într-un mod frumos deasupra cupcake-urilor, poți utiliza o pungă de cofetărie și un dui din inox .
4. Poți decora cu bucățele de dovleac, scorțișoară sau sirop de caramelă.