Tort Red Velvet
Cu o aromă bogată de ciocolată, o textură pufoasă și o glazură acidulată de cremă de brânză, acest desert a fost făcut pentru a impresiona.
În primul rând, toate torturile Red Velvet includ o cantitate mare de ingrediente acide, adesea sub formă de lapte bătut (poate fi înlocuit cu kefir) oțet și cacao.
În al doilea rând, cele 2 linguri de colorant necesare în această rețetă presupun că utilizați un colorant clasic pe bază de apă precum McCormick. Dacă aveți o vopsea pe bază de gel, care este de obicei mai pigmentată, veți putea folosi mai puțin colorant alimentar, eventual aproximativ jumătate din cantitate.
Ingrediente
PENTRU TORT
Spray de gatit
230 gr unt, înmuiat
200 gr zahar granulat
2 ouă mari
1 lingura extract pur de vanilie
240 gr făină universală
35 gr Pudră de cacao procesată în Olanda
1 lingura bicarbonat de sodiu
1 lingura sare
230 ml lapte bătut
1 lingura. otet alb distilat
2 linguri. colorant alimentar roșu
PENTRU CREMĂ
230 gr cremă de brânză, înmuiată
115 gr unt, înmuiat
480 gr zahăr pudră
1 lingura extract pur de vanilie
1/4 linguriță sare
Direcții
Pasul 1
Preîncălziți cuptorul la 350°. Tapetați două forme rotunde cu hârtie de copt și ungeți cu spray de gătit. Într-un castron mare, folosind un mixer manual (sau în vasul unui mixer cu stand), bateți untul cu zahăr până devine ușor și pufos( 10min.). Adaugă ouăle pe rând, bătând bine dupa fiecare adăugare apoi adaugăm vanilie.
Pasul 2
Într-un alt castron mare, amestecați făina, cacao, bicarbonatul de sodiu și sarea. Adăugați jumătate din ingredientele uscate la ingredientele umede, bateți până când se combină. Adăugați laptele bătut, oțetul și colorantul alimentar roșu, batând pentru a se combina. Adăugați ingredientele uscate rămase.
Pasul 3
Împărțiți aluatul între formele de tort pregătite și coaceți până când o scobitoare introdusă în mijloc iese curată, 25 până la 30 de minute. Lăsați să se răcească 15 minute, apoi răsturnați pe un grătar pentru a se răci complet.
Pasul 4
Între timp, pregătiți glazura: într-un castron mare folosind un mixer manual (sau în bolul unui mixer cu stand), bateți crema de brânză și untul până se omogenizează. Adăugați zahărul pudră și bateți până devine ușor și pufos. Adăugați vanilia și sare și amestecați până se omogenizează. Adăugați mai mult zahăr pudră, până când glazura este groasă și o consistență frumoasă, tartinabilă.
Pasul 5
Asamblați prăjitura: Folosind un cuțit zimțat, nivelați vârfurile prăjiturii, păstrând resturile pentru decorare. Așezați un strat pe suportul de tort sau platoul de servire, apoi acoperiți cu un strat gros de glazură și al doilea strat de prăjitură. Înghețați blatul și părțile laterale ale tortului. Se sfărâmă bucățile de tort rezervate și se decorează după dorință(de ex pe părțile laterale ale tortului).
Savurați!