Tort Bounty

Ingrediente:

Blat cu chefir si nucă de cocos:

 

  • 150 g zahăr

  • 2 oua 

  • 100 ml ulei

  • 300 g chefir

  • 250 g făină

  • 2 lingurițe praf de copt (8 g)

  • un vârf de cuțit bicarbonat (2 g)

  • 50 g fulgi de nucă de cocos

Cremă cu dulce de leche și mascarpone:

  • 2 conserve de dulce de leche

  • 100 g fulgi de nucă de cocos

  • 6 foi gelatină sau 10 g gelatină granule

  • 500 g Mascarpone

Cremă cu ciocolată:

  • 400 g ciocolată cu lapte

  • 200 ml smântană pentru frișcă

  • 55 g unt (80% grăsime)

Pentru ornat:

 

  • 50 g fulgi de nucă de cocos

Crema de ciocolată: 

1. Pune într-un vas ciocolata cu lapte și frișca lichidă pe foc până la topire completă. 

2. Adaugă untul tăiat în bucăți pentru a se topi mai repede. 3. Amestecă cu o spatulă crema până vei obține o componență omogenă și las-o să se răcească. 

 

Crema de cocos: 

1. Toarnă dulcele de leche într-un vas și pune-l pe foc mic pâna la fiebere.

2. Pune la înmuiat foile de gelatină în multă apă rece și lasă-le cca. 10 minute. Daca folosești gelatina sub formă de granule, din plic, pune doar 50 ml de apă rece si lasă 10 minute să stea.

3. După ce dulcele de leche începe a fierbe, adaugă fulgii de nucă de cocos și amestecă foarte bine.

4. Apoi adaugă foile de gelatină și amestecă pînă obții o consistență omogenă

5. Spre sfârșit adăugă mascarpone, mixează totul și crema cu dulce de leche și mascarpone e gata! 

 

Prepararea blatului:

1. Încălzește cuptorul la 180 grade C și tapetează o formă de tort cu diametrul de 30 cm cu hârtie de copt.

2. Bate ouăle cu zahărul până se spumează, cu ajutorul mixerului.

3. Toarnă uleiul și chefirul, amestecă, după care adaugă compoziția uscată: făina amestecată cu praful de copt și bicarbonatul, plus fulgii de nucă de cocos.

4. Compoziția pentru blat se răstoarnă în forma pregatită și se dă la copt pentru 28-30 de minute.

5. Blatul se lasă la răcit în formă.

 

Asamblarea tortului:

1. Taie blatul în 3 părți egale.

2. Un blat din cele trei, se așează înapoi în formă iar forma se închide cu inelul detașabil.

3. Urmează un strat de cremă de cocos iar deasupra lui, un strat de cremă cu ciocolată.

4. Urmează același „tipar” până când termini blaturile și cremele.

5. Decorează cu fulgi de cocos 

 

Tortul trebuie sa stea la frigider minim 4 ore, dar noi te sfătuim sa îl lași peste noapte! Va fi mult mai gustos!

 

Savureză-l cu cei dragi!

 

Produse din reteta
Stoc Epuizat
Ciocolata cu lapte 33,6% cacao 823 0.4kg Callebaut
131.08 MDL
Цена указана за 1 Buc
Ciocolata cu lapte 33,6% cacao 823 0.4kg Callebaut
Stoc Epuizat
60%
Frisca animaliera UHT 34% MLK
128 51.2 MDL
Цена указана за 1 Lit.
Frisca animaliera UHT 34% MLK
Frisca naturala UHT 36% MLK
135 MDL
Цена указана за 1 Lit.
Frisca naturala UHT 36% MLK Добавить в корзину
Stoc Epuizat
Fulgi de cocos 500 gr. GustaPro
72 MDL
Цена указана за 1 Шт.
Fulgi de cocos 500 gr. GustaPro
Stoc Epuizat
PRAF DE COPT 10G KENT
2.5 MDL
Цена указана за 1 Шт.
PRAF DE COPT 10G KENT
Stoc Epuizat
Crema Mascarpone UHT 500g STERILGARDA
90 MDL
Цена указана за 1 Шт.
Crema Mascarpone UHT 500g STERILGARDA
× logo

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi cele mai noi oferte!