Muffins cu iaurt și lămâie (fără gluten)
Dificultate: ușoară
Cantitate: 12 muffins
Ingrediente
-
1 pahar de iaurt cu lămâie (125 ml)
-
1/2 pahar de zahăr tos
-
2 ouă
-
4 pahare de amestec pentru prăjituri fără gluten
-
1 pahar de lapte
-
1/2 pahar de ulei de arahide
-
Coaja rasă de la o lămâie netratată
(paharul = același recipient de iaurt gol, folosit ca unitate de măsură)
Mod de preparare
-
Amestecă iaurtul cu laptele și uleiul până se omogenizează.
-
Separat, bate ouăle cu zahărul, apoi adaugă-le peste compoziția cu iaurt, amestecând cu un tel.
-
Încorporează treptat amestecul pentru prăjituri fără gluten și coaja rasă de lămâie.
-
Când aluatul devine omogen, toarnă-l în forme pentru muffins, aproape până la margine.
-
Coace la 180°C timp de aproximativ 20 de minute. Fă testul cu scobitoarea pentru a verifica dacă sunt copți.