Mini cheesecake cu vișine și cremă de brânză
Aceste mici prăjiturele cu cremă de brânză devine un desert potrivit pentru bucătarii care nu au mult timp pentru rețete agitate. În plus, oferă o notă creativă și delicioasă cheesecake-ului original!
Pentru aprox. 12 serviri aveți nevoie de:
Biscuiți 200 g
Unt 110 g
Ouă 2 buc.
Cremă de brânză 400 g
Zahăr 150 g
Еsență de vanilie 1 linguriță
sau aromă gel de vanilie
Pentru umplutură.
Vișine 450 ml
Zahăr 100 gr
Amidon de porumb 1lingură
Colorant alimentar roșu (opțional)
Crustă.
•Vei începe prin a-ți pregăti crusta de biscuit. Folosind robotul de bucătărie (sau blenderul) procesează-ți biscuiții până la o firimitură fină. Se adaugă untul si zaharul si se amesteca bine. Adăugați aproximativ 1-2 lingurițe de crustă la fiecare căptușeală de hârtie.
•Apăsați ferm cu o lingura sau folosiți un model de tarta pentru asta!
Umplutură.
•Pentru umplutură de cheesecake, vei dori să bați crema de brânză timp de câteva minute , adăugând ouăle și extractul de vanilie sau aroma gel de vanilie și zahărul. Astfel va fi cremos și pufos!
•Adăugă suficientă umplutură în fiecare tavă pentru a umple 2/3 din spațiu.
•Se coace la cuptor la 180 de grade Celsius pentru aproximativ 17-20 de minute. Scoate-le și răcește-le complet pentru minim 2 ore.
Topping.
•Pentru topping, scurge vișinile, rezervând 1/2 cană de suc într-o cratiță. La acesta, adăugaă vișinele, zahărul și amidonul de porumb. Se aduce la fierbere; gătește-l până se îngroașă, aproximativ 1 minut. Pentru a transforma aceste cheesecake-uri mici în mini-cheesecake-uri cu cireșe, acoperă fiecare cheesecake cu lingură de umplutură de vișine.
•Poți adăuga și frișca GustaPro sau fructe de pădure proaspete!
Să aveți poftă, deși e greu să nu ai poftă la așa delicii...