Cheesecake de ciocolată cu Ruby și Yuzu, fără coacere
Încântare pură, acest cheesecake cu ciocolată Ruby este dulce, dar acidulat, cu o nuanță minunată de roz, care va fi un succes în orice meniu de deserturi.
Ingrediente:
• 250 g pesmeți
• 6 linguri de unt topit
• 7 g gelatină pudră
• 25 ml suc de yuzu
• 200 g Callebaut - ciocolată belgiană Ruby - RB1
• 175 ml lapte condensat dulce
• 500 g crema de branza grasă
• 250 ml smântână dublă (48%)
• 1 linguriță de pudră de sfeclă roșie
• 1 linguriță de vanilie
• 2 linguriță de zahăr tos
Mod de preparare:
1. Pentru crustă, amestecați pesmeții și untul topit. Apoi, presați compoziția în partea de jos a unei forme de tort cu
eliberare rapidă, de 9 inchi și lăsați la congelare timp de 30 până la 60 de minute sau până când se întărește.
2. Pentru umplutură se presară gelatină peste sucul de yuzu și se lasă să stea 5 minute.
3. După ce a stat, amestecați treptat 75 ml de apă clocotită până când gelatina este complet dizolvată, apoi lăsați
deoparte și răciți ușor.
4. Amestecați ciocolata topită și laptele condensat îndulcit, apoi lăsați deoparte să se răcească
5. În timp ce se răcește, se bate crema de brânză până devine ușoară și pufoasă, apoi se bate smântâna dublă,
pudra de sfeclă roșie, vanilia și zahărul până la omogenizare.
6. Odată combinat, amestecați compoziția de ciocolată topită și apoi amestecul de gelatină până se omogenizează,
apoi turnați peste baza de crustă.
7.Se netezește deasupra și se dă la frigider pentru 4 până la 6 ore sau până când se fixează
Ingrediente:
• 75 g zmeură congelată
• 2 lingurițe de bucăți de zmeură liofilizate
• 1 lingurță de petale de trandafir uscate
Mod de decorare:
Tăiați cheesecake-ul în 8 felii și ornați fiecare porție cu 2-3 bucăți de zmeură congelată, 1 linguriță de zmeură liofilizată, 1-2 linguri de petale de trandafir uscate și creioane Callebaut® de ciocolată neagră.