Tiramisu la păhar
Tiramisu la păhar
Paharele de Tiramisu italian: desertul perfect fără coacere, poate fi dublat sau triplat cu ușurință, necesită doar câteva ingrediente și arată foarte impresionant în paharele de desert.
Tiramisu conține adesea ouă crude, ceea ce poate fi problematic pentru unii oameni. Cu toate acestea, această rețetă de Tiramisu nu conține ouă, așa că este complet sigură.
Ingrediente:
240 ml Cafea, proaspăt preparată;
75 gr Zahăr pudră;
2 linguri Lichior de cafea;
8 Pișcoturi;
240 gr Cremă de brânză;
250 gr Frișcă lichidă;
După gust Pudra de cacao neîndulcită.
Într-un bol de amestec, adăugați cafeaua, jumătate din zahărul pudră și lichiorul de cafea. Se amestecă cu o lingură până se combină. Puneți separat 3 linguri de amestec pentru mai târziu.
Aranjați pișcoturile într-o tavă de copt de sticlă și turnați amestecul de cafea deasupra. Se lasă deoparte 15 minute pentru a permite lichidului sa se absoarbă.
Într-un bol mare, adăugați smântâna pentru frișcă. Bateți până când amestecul formează vârfuri moi.
La frișcă se adaugă crema de brânză, restul de zahăr și amestecul de cafea pus de o parte mai devreme. Se amestecă până se omogenizează.
Pentru a asambla paharele de Tiramisu, rupeți biscuiții în jumătate și apăsați două jumătăți în fundul fiecărui pahar de servire. Deasupra se pune amestecul de smântână. Repetați straturile încă o dată în fiecare pahar. Pudrați deasupra pudră de cacao neîndulcită (după gust).
Puneți paharele la frigider pentru cel puțin 2 ore.
Serviți cu plăcere!