Trifle de vară cu fructe de pădure
(video retetă- http://bitly.ws/LGdH)
Acest trifle cu fructe de pădure este perfect pentru o petrecere de vară - este răcoritor, superb pregătit cu o zi înainte. Folosește un bol adânc din sticlă transparentă sau un vas de sticlă cu picioare, astfel încât straturile frumoase să poată fi văzute. Să nu îți faci griji dacă straturile arată ușor neuniforme sau dacă straturile se amestecă puțin - aceasta este frumusețea unui trifle. De asemenea, poți face trifle-ul în pahare mici ca parfaituri individuale.
Ingrediente:
-
85 g gem de căpșuni;
-
1 cutie pișcoturi;
-
250 ml frișcă lichidă;
-
460 g cremă de brânză;
-
200 g zahăr pudră;
-
mentă;
-
2 lingurițe de vanilie;
-
500 g căpșuni spălate, decojite, tăiate în jumătate;
-
150 g zmeură;
-
150 g afine.
Mod de preparare:
-
Pentru început, încălzește dulceața de zmeură la cuptorul cu microunde.
-
Amestecă cu fructele de pădure și lasă să se răcească în timp ce pregătești restul trifle-ului.
-
Bate smântâna groasă până se formează vârfuri tari, apoi lasă deoparte.
-
Într-un castron mare, combină crema de brânză și zahărul. Bate până la omogenizare și până obții o textură cremoasă, apoi adăugă vanilia.
-
Adaugă o treime din frișcă.
-
Bate până se omogenizează și apoi adăugă smântâna rămasă.
-
Amestecă cu o spatulă de cauciuc până se combină uniform.
Pentru a asambla, începe prin a stratifica pișcoturile în fundul vasului. Acoperă cu o treime din amestecul de fructe de pădure, urmat de o treime din cremă. Continuă să alternezi pișcoturile, fructele de pădure și crema.
Se termina cu amestecul de crema de brânză deasupra, pentru ultimul strat de cremă, lasă un chenar de 1 inch în jurul marginii care arată fructele dedesubt. Deasupra presară cateva fructe de padure si o menta proaspată.
Lasă trifle-ul să se răcească timp de cel puțin 8 ore, apoi decorează cu câteva fructe de pădure proaspete și cu frunze de mentă aromată.