MILIARDARI DE CIOCOLATĂ
Miliardari de ciocolată sunt niște bomboane, caracteristice Rice Krispies și pecan acoperite în caramel și apoi înmuiate în ciocolată! Aceste mici bunătăți sunt incredibil de delicioase și perfecte pentru orice ocazie! Este greu de crezut că sunt atât de bune atunci când folosesc doar 6 ingrediente!
Ingrediente:
• Caramele - 400 gr de pătrate de caramel pentru a fi aruncate sau o pungă de dimensiuni complete
• 3 linguri de apă.
• Nuci de pecan - 1 1/2 ceasca de pecan tocat.
• Rice Krispies -1 ceașcă de cereale Kellogg's Rice Krispies sau cereale de orez pufos.
• Chips-uri de ciocolata - 3 cesti de chips-uri de ciocolata cu lapte.
• Grăsime vegetală sau animală solidă pentru gătit - 1- 1/2 linguriță de grăsime.
Mod de preparare:
1. Pentru a începe, pregătiți 2 tăvi de copt care le căptușesc cu hârtie de copt (sau hârtie de ceară care a fost unsă).
2. Se încălzesc caramelele.
3. Adăugați cele 4 uncii de caramel și 3 linguri de apă într-o cratiță mare și puneți-o la foc mic.
4. Topiți caramelele.
5. Gatiti, amestecand din cand in cand pana cand caramelele s-au topit si amestecul este neted.
6. Adăugați ingredientele. Se amestecă ușor 1 ceașcă de orez Krispies și 1 1/2 ceașcă de pecan tocat până când este bine combinat.
7. Se toarnă lingurițe rotunjite de amestec peste foile de copt pregătite.
8. Transferați tava de copt în frigider și lăsați-o să se răcească timp de 10 minute.
Pregătim stratul de ciocolată:
Combinați ingredientele stratului de ciocolată. Între timp, combinați 3 cești de chipsuri de ciocolată și 1 1/2 lingurițe de grăsime într-un castron cu microunde.
Cuptor cu microunde ciocolata timp de 30 de secunde și apoi se amestecă. Continuați să încălziți ciocolata în trepte de 15 secunde, amestecând între ele, până când se topește și devine netedă.
Acoperiți bomboanele cu ciocolată. Scoateți bomboanele reci din frigider și înmuiați fiecare minge în ciocolată topită, folosind o furculiță pentru a răsturna bomboanele, asigurându-vă că acoperiți bomboanele în întregime. Apoi, puneți bilele acoperite cu ciocolată înapoi pe foaia de copt.
Așezați tăvile de copt în frigider până când ciocolata s-a îngroșat.