Cornulețe cu cremă de ciocolată
Ingredientele pentru cornulețele cu cremă de ciocolată sunt destul de comune. Aceste delicii
cu siguranță pot fi servite alături de alte bucate la masa de Paște.
Crema de ciocolată termostabilă se poate folosi pentru orice desert copt, după coacere își pastrează
consistența cremoasă. La GustaPro o poți comanda de (aici).
Iată de ce vei avea nevoie pentru pregătirea a 12 cornulețe:
Pentru aluat:
● 275g făină
● 50 ml lapte
● 1 ou mediu
● 60g zahăr fin vanilat
● 100g unt moale
● 3g praf de copt
● 1 varf cuțit sare
● 1 linguriță mică rasă de coajă portocală
Mod de preparare a aluatului:
1. Pune în robotul de bucătărie untul moale, zahărul, sarea și coaja rasă de portocală. Mixează-l
până obții o cremă omogenă.
2. Adaugă oul și mixează până îl inglobezi perfect în crema de unt, apoi adaugă treptat făina,
amestecată cu praful de copt, și mixează până la omogenizare. La sfârșit adaugă laptele și
amestecă pâna când obții un aluat omogen.
3. Răstoarna aluatul pe masa de lucru ușor pudrată cu făină, și invelește-l într-o folie de plastic
alimentară.
4. Pune aluatul cornuletelor în frigider pentru cca 1h 30 minute sau până când se întărește
suficient de mult pentru a putea fi întins.
Asamblare Cornulete cu crema de ciocolata
● Împarte aluatul în două bucăți egale. Întinde fiecare bucată de aluat, pe planul de lucru
pudrat cu făină, într-o foaie groasă de cca 6 mm și o taie-o în 6 triunghiuri.
● Pe fiecare latură a triunghiurilor taie câte 2 tăieturi paralele, una mai lungă, cealală un pic mai
scurtă.
● Pune câte 2 lingurițe pline de cremă de ciocolată în centrul fiecărui triunghi, apoi acopă crema
aducând latura dreaptă a triunghiului în stânga și latura stângă în dreapta. În pozele de mai
jos se poate observa tot procedeul.
● Îți recomandă, să asamblezi cornulețele direct în tava de cuptor tapetată cu hârtie de copt. În
acest fel nu riști să le deformezi.
● Coacem triunghiurile în cuptorul preincalzit la 180°C pentru cca 10-15 minute sau până când
vârfurile se rumenesc.
● Scoate tava din cuptor, pudrează cornulețele cu zahăr pudră vanilat, lasă-le să se răcească
câteva minute în tavă, apoi așeazăle pe un platou.
● Le poți prepara cu 2 zile înainte. În acest caz, păstrează-le într-o cutie de metal închisă
ermetic, la temperatura camerei.
Să ai poftă!
Rețetă inspirată.