Brioșe cu ciocolată caldă
Ingrediente:
• 250 g făină simplă
• 200 g zahăr pudră
• 45 g Callebaut- pudră de cacao
• 5 g bicarbonate de sodiu
• 5 g extract de vanilie
• 2 g pudră de scorțișoară
• 1 g nucșoară măcinată
• 1 ou
• 200 g iaurt
• 120 ml lapte
• 120 ml ulei vegetal
• 40 g Callebaut- ciocolată neagră belgiană- Rețeta N 811
Mod de preparare:
1. Se preîncălzește cuptorul la 180 C.
2. Se topește ciocolata.
3. Se dau prin sită și se amestecă ingredientele uscate, după care se amestecă cu ciocolata topită.
4. Se dau la coacere pentru 12 minute.
Ingrediente pentru ganache:
• 200 g Callebaut- ciocolată cu lapte belgiană- Rețeta N 823
• 150 g frișcă
• 20 g glucoză
Mod de preparare:
1. Se încălzește crema și glucoza împreună doar până la punctul
de fierbere.
2. Se scoate de pe foc și se adaugă Callebaut 823
de ciocolată cu lapte.
3. Se amestecă până se topește
4. Se lasă să se îngroașe.
Decorație:
10 g Callebaut- Flori de ciocolată- Blossom Dark
Adunare:
1. Puneți ganache de ciocolată cu lapte într-un castron și înmuiați vârfurile brioșelor în el.
2. Presărați flori de ciocolată neagră în jurul marginii fiecărei brioșe.
Să aveți poftă mare.